lunes, 26 de noviembre de 2012

PAELLAS

-->
PAELLA D' ABADEJO, ESPINACS I ALLS

  • Persones : Només necessitarem per a 4 persones
  • Ingredients :
          • 400 g arròs
          • 16 dents d'all
          • 1/4 kg espinacs
          • ¼ kg de molles d'abadejo dessalat
          • 2 tomaques madures
          • 2 nyores
          • Safrà
          • 1.5 litres d'aigua (o millor caldo de peix)
          • Oli
          • Sal
  • Estris :
          • Una paella
          • Una paleta
  • Passos :
          • Els alls no cal pelar-los ni picar-los, només els farem un tall per darrere. Netejar i tallar els espinacs. Pelar i picar les tomaques i les nyores. En una paella calfar oli i tirar els alls, les nyores trossejades i les molles de l'abadejo. Remoure per a què no se'ns apegue. Quan comence a prendre color, traure les nyores i les picarem amb el braç de la picadora junt amb la tomaca. Mentres donar-li una voltes als espinacs. Veurem que al principi no ens caben i després quasi desapareixen. Afegir la tomaca i la nyora picada i quan estiga tot fregit abocarem l'arròs, donar-li a tot un parell de voltes i regar amb l'aigua bullint o millor caldo de peix. Quan alse al bull, afegir el safrà i salar (amb atenció per si l'abadejo ha soltat sal ). Deixar 10 minuts a foc fort i després abaixar-ho fins que s'asseque tot el caldo (tardarà uns 8 minuts). Apagar i deixar reposar 5 minuts mes.





PAELLA DE TONYINA

  • Persones : Només necessitarem per a 4 persones

  • Ingredients
          • 400 g de tonyina tallada en daus
          • 6 alls tendres
          • 4 cigaletes
          • 16 cues de gamba
          • 1 pimentó roig
          • Una branqueta de jolivert
          • 1.5 l caldo de peix
          • 400 g d'arròs
          • 1 nyora
          • 2 tomaques madures
          • Oli d'oliva
          • Safrà
          • Sal.
  • Estris :
          • Una paella
          • Una paleta

  • Passos :
          • En una paella calfem oli i sofregim lleugerament la nyora. Retirar-la. En el mateix oli pegarli una volta als trossos de tonyina, prèviament salats (volta i volta que si no se seca). Reservar també. Repetim l'operació amb les cigaletes. Deixar en un plat a banda. Tallem el pimentó en tires i netegem i trossegem els alls tendres. Sofregir igualment i reservar. Pelar i trossejar les tomaques. En el got de la batedora, tirar la tomaca, la sal, la nyora, el jolivert i picar tot. Sofregim el contingut de got, li donem unes voltes a l'arròs i reguem immediatament amb el caldo de peix bullint i el safrà. És el moment de distribuir els ingredients a excepció de les cues de gamba i de comprobar de sal. Deixem coure a foc fort uns 10 minuts, repartim les cues, abaixem el foc i deixem coure 7 minuts més. Si hem jugat bé amb el foc, no ha de quedar-nos cap caldo i escoltarem com comença a sofregir l'arròs, apagar de seguida i deixar reposar uns minuts abans de servir





PAELLA DE RAJADA


  • Persones : Només necessitarem per a 6 persones

  • Ingredients :
          • 500 g d'arròs
          • 2 ales de ratjada (poden ser congelades)
          • 2.5 litres de caldo de peix
          • 2 carxofes
          • 6 llagostins (poden ser congelats)
          • Un grapat de bajoquetes
          • ½ kg clòtxines
          • 80 g de tomaca fregida
          • 1 pimentó roig mitjà
          • ¼ kg calamaret
          • Oli d'oliva
          • Sal
          • Safrà

  • Estris :
          • Una paella
          • Una paleta

  • Passos :
          • La primera cosa que hem de fer és preparar un caldo de peix bullint un parell de quilos de morralla (peix de roca). Mentrestant, netejarem les clòtxines i les obrirem amb un poc d'aigua bullint, les separarem de les valves i les reservarem. El caldo restant ho podrem colar i utilitzar junt amb el que haurem obtingut del peix. Agafar una cassola plana, del menys 40 cm de diàmetre, calfar l'oli i sofregir els calamars nets i trossejats. Els pimentons també trossejats i els cors de les carxofes tallats en quarts. (els trossos de carxofa els he deixat una estona en aigua amb llima per a evitar que s'ennegrisquen) i per ultim les bajoquetes. Trossegem, salem i sofregim les ales de ratjada i reservem. És el moment de tirar la tomaca. Ho mesclem tot i tirem l'arròs, a li donarem unes voltes. Reguem amb el caldo que teníem colat i reservat bullint. Quan comence a bullir, afegim el safrà, els trossos de ratrjada, els llagostins i les clòtxines. Deixar coure a foc mitjà uns 18 minuts. L'arròs ha de quedar-nos melós pel que si fa falta, jugarem amb la potència del foc i amb la tapa. Ha de quedar-nos amb un poc de caldo per damunt






PAELLA AMB CEBA, OUS DE SEPIA I ABADEJO


  • Persones : Només necessitarem per a 4 persones


  • Ingredients :
          • 400 g arròs
          • ½ kg ous de sépia
          • 200 g d'abadejo dessalat
          • 2 o 3 cebes segons grandària
          • 1.3 litres de caldo de peix
          • 3 nyoras
          • 2 dents d'all
          • 2 tomaques
          • Jolivert
          • Safrà
          • Oli oliva
          • Sal

  • Estris :
          • Una paella
          • Una paleta

  • Passos :
          • Calfar oli en la paella i sofregir les nyores. Retirar-les i en el mateix oli sofregirem la ceba tallada en juliana (com si fóra per a ensalada). Després afegir als ous de sepia prèviament salads. Preparar en el morter o millor amb una batedora, una picada amb les tomaques, les nyores, els alls i el jolivert. Incorporar-ho a la paella i quan la tomaca estiga fregida afegir l'arròs que remourem durant dos minuts i immediatament agregarem el caldo bullint. Procurarem que els ous estiguen ben distribuïts per tota la paella i quan alse el bull repartirem l'abadejo esmollat, afegirem el safrà, la sal, deixarem bullir 10 minuts a foc fort i 8 a foc moderat. Si heu jugat bé amb el foc, en eixe moment s'haurà acabat el caldo i començarem a sentir com sofrig l'arròs, és l'hora d'apagar el foc i deixar-la reposar uns minuts abans de servir





PAELLA DE OUS DE SÉPIA



  • Persones : Només necessitarem per a 4 persones
  • Ingredients :
          • ½ kg de ous de sépia (també pot ser congelat)
          • 2 carxofes
          • 100 g de pésols
          • 1 tomaca
          • 1.3 litres de caldo de peix
          • Safrà
          • 3 alls
          • Oli d'oliva
          • Sal

  • Estris :
          • Una paella
          • Una paleta

  • Passos :
          • Tallar les carxofes en trossos xicotets i deixar-les en aigua amb unes gotes de llima per a blanquejar-les. Pelar la tomaca. Salar els ous. En la paella sofregir directament els alls pelats i una vegada daurats, picarlos en el morter junt amb la tomaca. En el mateix oli sofregir lleugerament els ous i retirar. Continuem amb les carxofes, els pésols i el contingut del morter (tomaca i all picat). Per ultime agregar l'arròs, donar-li unes voltes durant un parell de minuts i regar amb el caldo bullint. Afegir els ous reservats, posar safrá, salar i deixar bullir uns 10 minuts a foc fort i 8 minuts més a foc moderat. Apagar i deixar reposar uns minuts.






PAELLA D'ÀNEC I TOMAQUES SEQUES



  • Persones : Només necessitarem per a 4 persones
  • Ingredients :
          • 350 g d'arròs
          • 1 magret d'ànec
          • 12 tomaques seques
          • 1 pimentó roig
          • 3 nyores
          • 1500 cc de caldo d'au
          • 100 g de cigrons
          • ½ ceba (opcional)
          • 3 alls
          • Una branqueta de jolivert
          • Un poc de timó i pebrella
          • Safrà
          • 1 tomaca madura
          • Sal

  • Estris :
          • Una paella
          • Una paleta

  • Passos :
          • Posar les tomaques seques a remulla amb aigua tèbia durant una ½ hora per a rehidratar-les. En una paella xicoteta tirar el magret amb el greix cap avall i encendre el foc a fi que esta es vaja desfent i anar arreplegant-la en un bol. Amb la paleta podeu pressionar el magret a fi que solta tota la que tinga. Una vegada tinguem suficient greix, donar-li la volta al magret, marcar-ho un poc i reservar. Quan vaja refredat, llevar-li el greix que queda i tallar-ho en tallades de ½ centímetre. Tallar el pimentó, picar la ceba, pelar i picar la tomaca i separar la tija i les llavors de les nyores. Una vegada preparat tot, calfem en la paella el greix de l'ànec que ens farà d'oli i en ella sofregir lleugerament les nyores i els alls i retirar. Continuem amb el pimentó i la ceba. Mentres tirar les nyores al braç de la batedora junt amb la tomaca, les branquetes de jolivert, els alls, les herbes aromàtiques i un pessic de sal i triturar-ho tot. Una vegada la ceba comence a prendre color, traure els trossos de pimentó i reservar per a l'adorn, tirar les tomaques seques tallades en quarts, donar-li unes voltes i continuem amb els cigrons i el contingut del got de la batedora. Finalment tirem l'arròs i després d'un minut removent, reguem amb el caldo bullint i el safrà. Posem el foc al màxim i deixem bullir durant 10 minuts, repartir per damunt els trossos de magret i els pimentons reservats, rectificar de sal i abaixar el foc deixant-ho uns 8 minuts més fins que es quede sense caldo. Apagar i deixar reposar uns minuts.


No hay comentarios:

Publicar un comentario